Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Έβρου  

08-03-2020. Ν' απαιτήσουμε από τον Υπουργό να μας δεχθεί και να ακούσει τα επιχειρήματα μας. Τα προβλήματα των εργαζομένων δεν επιδέχονται άλλες καθυστερήσεις και αναβολές.

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης…….» δεν συμπεριλήφθηκε απολύτως καμία από τις θέσεις και προτάσεις που παρουσίασε η ΟΣΥΑΠΕ στις 20 Ιανουαρίου 2020 στη Γενική Γραμματέα Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του ΥΠΕΣ.

Η πρόεδρος της ΟΣΥΑΠΕ Ελισάβετ Πανουτσάκου και επικεφαλής της παράταξης Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΠΑΜΕ/ΚΚΕ), έχει την αποκλειστική ευθύνη που δεν κατέστη εφικτή μέχρι σήμερα η συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, όταν άλλες συλλογικότητες ήδη την πραγματοποίησαν :
 9 Αυγούστου 2019 ΠΟΠ-ΟΤΑ
 24 Οκτωβρίου 2019 ΠΟΕ-ΟΤΑ
 10 Δεκεμβρίου 2019 ΟΣΕΑΔΕ
 14 Ιανουαρίου 2020 ΑΔΕΔΥ
Το έγγραφο αίτημα της ΟΣΥΑΠΕ την 5 Νοεμβρίου 2019, απλά στάλθηκε για να υπάρχει ως δήθεν στοιχείο προσπάθειας, αφού από τότε πέρασαν 4 μήνες άπρακτοι και μόνο στη συνάντηση του Υπουργού με την ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετείχε η ίδια ως μέλος της ΕΕ, αναγκάστηκε να το «υπενθυμήσει» και εξ’ αιτίας αυτού του γεγονότος μεταφέρθηκε η ημερομηνία συνεδρίασης του ΔΣ.
Το προσχηματικό του αιτήματος συνάντησης με τον Υπουργό, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η Περιφερειακή ΣΥΜΜΑΧΙΑ την 17-1-2020 ζήτησε από την πρόεδρο «…να κωδικοποιήσει το πλαίσιο των θέσεων και αιτημάτων που έχουν συζητηθεί και αποφασισθεί στα όργανα της Ομοσπονδίας και έγκαιρα να τα κοινοποιήσει στα μέλη του ΔΣ για τυχόν παρατηρήσεις…»
Αντ’ αυτού, η πρόεδρος Πανουτσάκου Ελισάβετ επιλεκτικά σταθερά απούσα από τις ανάγκες των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, περιορίσθηκε στις γνωστές αοριστολογίες και γενικόλογες ασάφειες «Τα αιτήματα που θα θέσουμε είναι το διεκδικητικό πλαίσιο, που αποτελεί απόφαση του Συνεδρίου (Μάρτιος 2019 !!!!! ) και … χορήγηση «ελεγκτικού» επιδόματος …», δίχως μέχρι σήμερα να κάνει γνωστό στα μέλη του ΔΣ το όποιο σχετικό σχέδιο - έγγραφο.
Μπροστά σ’ αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα, η Περιφερειακή ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ταγμένη στην κατεύθυνση διεκδίκησης και υποστήριξης των συμφερόντων των εργαζομένων και όχι των κομματικών μηχανισμών ή, το ακόμα χειρότερο των προσωπικών στρατηγικών, διαμόρφωσε το σχέδιο της ατζέντας των θεμάτων κοινοποιώντας στις 21-1-2020 στα emails των μελών του ΔΣ, αναγκάζοντας την πρόεδρο στο «παρά πέντε» να τα παρουσιάσει στη Γενική Γραμματέα Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του ΥΠΕΣ. Η αρ. 29/27-01-2020 συνοπτική ανακοίνωση της ΟΣΥΑΠΕ προδίδει του λόγου το αληθές.
Αν και στο πρώτο ΔΣ του έτους, αποφασίσθηκε η βούληση για συνάντηση με τον Υπουργό σε επόμενο χρόνο, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας την μετέθεσε χρονικά για την 3η ( Χ ??? ) συνεδρίαση του ΔΣ.
Είναι ξεκάθαρο πως η πρόεδρος της Ομοσπονδίας και επικεφαλής της παράταξης Ενωτική(?) Αγωνιστική Κίνηση (ΠΑΜΕ/ΚΚΕ) έχει τις δικές της και μόνο προτεραιότητες. Δεν την ενδιαφέρει να λυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων προκειμένου να «επενδύει» στην δυσαρέσκεια τους πολιτικά, κομματικά και συνδικαλιστικά.
Η Περιφερειακή ΣΥΜΜΑΧΙΑ περιμένει από τον κ. Θεοδωρικάκο να μας καλέσει αύριο κιόλας στο Υπουργείο του, για να συζητήσουμε «εφ’ όλης της ύλης» και να ακούσει τα επιχειρήματα μας.
Πλέον δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε.
02-03-2020
Για την Περιφερειακή ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Δημήτριος Βαζούρας
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΟΣΥΑΠΕ
Χαράλαμπος Ευστρατίου
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Δ.Σ. ΟΣΥΑΠΕ
Μιχαήλ Λυριστής
Μέλος Δ.Σ. ΟΣΥΑΠΕ